hulp nodig?
Neem contact op met ons!
(+31) (0) 475 - 461 574
ma t/m vr: 9.00 - 17.00u
Bel mij terug
Bel mij terug

Over ons

Even terug in de tijd...

Het bestaan van de bedrijfsnaam Cascade 'ontspringt' eigenlijk al in 1980 toen de ouders van David van de Runstraat - de huidige eigenaar van de rederij - hun eerste vrachtschip aankochten, dat omgedoopt werd tot 'Cascade'. In datzelfde jaar werd David geboren en reisde hij tot zijn zesde jaar met zijn ouders mee door heel Nederland, België en Duitsland. Een van de voornaamste werkgebieden destijds waren de grindgaten van Midden - Limburg. Met het vrachtschip hebben zij honderd duizenden kilo's zand en grind getransporteerd naar België. Het laadruim van het vrachtschip was als een mega grote zandbak voor David, waar hij uren gespeeld heeft met het zand, afkomstig uit de Limburgse grindmeren. Nog onwetende, dat deze grindmeren later zijn werkterrein zouden worden, waar hij de dagelijkse kost ging verdienen.

In 1986 moest David naar de basisschool en moest daarvoor naar het schippersinternaat in Maasbracht. In dit dorp heeft hij de basisschool gevolgd en is daarna aan het VWO begonnen op het College in het nabijgelegen Echt. In 1998 verlaatte hij het College en tegelijkertijd ook het internaat met het VWO diploma op zak. Hierna volgde hij kort een opleiding Scheepsbouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Al snel kwam de drang om terug naar Limburg te verhuizen en startte toen vanuit Maasbracht met een studie Technische Wiskunde en Informatica aan de Technische Universiteit in Eindhoven.

Als klein kind droomde David er al van om ooit een eigen horecazaak te runnen. Door het volgen van een technische studie leek de toekomst in de horeca definitief van de baan, maar toen hij na zijn korte studie in Delft weer terecht kwam in Maasbracht, besloot hij om toch een bijbaan te zoeken in de buurt. Hij werkte vol overgave en passie in diverse cafetaria's en restaurants in de regio en later ook grotere evenementen, zoals Pinkpop of caterde mee tijdens voetbalwedstrijden in opdracht van een cateringbedrijf.

De start van de rederij

In 2000 verkochtten de ouders van David hun toenmalige binnenvaartschip en besloten om permanent 'aan wal' te gaan in Maasbracht. Vader keek ondertussen uit naar een andere uitdaging, waarbij eind 2001 zijn oog viel op een rondvaartboot, die te koop aangeboden werd door Cees van Stiphout, de voormalige eigenaar van Rederij Stiphout uit Maastricht. Ondertussen kwam de droom van een 'eigen horeca-onderneming' bij David weer naar boven. Na enig marktonderzoek samen met Cees van Stiphout leken de Zuidelijke Maasplassen rijp te zijn voor een serieus rondvaartbedrijf. In juli 2002 was Rederij Cascade een feit en startten destijds vader en zoon vanuit Wessem met de exploitatie tijdens het Zandsculpturenfestival in Thorn.

De rederij beleefde een vliegende start en al snel was er behoefte aan extra capaciteit, omdat het schip 'Cascade' niet meer kon voldoen aan de aanvragen. Zowel de toeristische rondvaarten alsook de feesten op het water groeiden fors en het was dan ook onvermijdelijk, dat in 2005 een extra schip in de vaart werd gebracht. Vanaf dat moment werkte ook David's partner Bianca mee in het bedrijf. De 'Stadt Wessem' werd ingezet, zodat er gelijktijdig toeristische rondvaarten en events op het water georganiseerd konden worden. Vanaf 2009 vlakte de groei wat af, grotendeels als gevolg van de kredietcrisis, maar desondanks wist 'Cascade' zich overeind te houden, juist daar waar veel andere horeca-ondernemingen genoodzaakt te waren om hun bedrijf te beëindigen door sterke omzetdaling of het niet kunnen realiseren van noodzakelijke investeringen t.a.v. wet- en regelgeving.  

Rederij Cascade 2.0

In 2013 concludeerden David en zijn vader dat het beter zou zijn als David volledig zelfstandig door zou gaan met de rederij. David had immers volop ideeën om te innoveren en investeren met als doel om door te groeien naar een grotere rederij. In september 2013 werd David 100% eigenaar van Rederij Cascade en startte hij samen met zijn partner Bianca met de uitvoering van de speerpunten uit het businessplan, dat ten grondslag lag aan de overname. Bianca ging aan de slag met de financiële administratie en personeelszaken, terwijl David zorgde voor de planning en organisatie en daarnaast verantwoordelijk was voor de strategie. De plannen uit het bedrijfsplan bleken een schot in de roos, want eind 2014 werden plannen gemaakt voor het grote restyleproject van het schip 'Stadt Wessem', die begin 2015 gerealiseerd zijn.

Ondertussen werden alle bedrijfsprocessen geautomatiseerd, waaronder het doorlopen en beheren van reserveringen en opdrachten. Dit was noodzakelijk om het alsmaar groeiende team efficiënt te kunnen aansturen en steeds meer verantwoordelijkheid te kunnen geven tijdens de uitvoering van de boottochten en events. Kort na de restyle van de 'Stadt Wessem' kwam de kans voorbij om de schepen permanent te verhuizen naar de Cruise Terminal Maasbracht, 'middenin' de Havenboulevard van Maasbracht. Deze locatie zou nog meer exposure bieden, waardoor er opnieuw kansen waren voor een verdere groei. Ook die kans werd verzilverd: in 2016 en 2017 wisten Bianca en David, samen met hun enthousiaste crew, een forse omzetgroei te realiseren, waardoor er op dit moment alweer plannen gesmeed worden voor nieuwe investeringen en uitbreidingen van de bestaande exploitatie.

Daarnaast zijn Bianca en David ook trotse ouders van hun 15 jarige zoon Lucas en 7 jarige Julian. Lucas ambieert al sinds zijn vierde jaar een toekomst als achtbaanbouwer en pretparkeigenaar en daardoor is het afreizen van pretparken een van onze hobby's, naast reizen naar de zonnige delen in de wereld. Het liefst elke winter, gewoon om te relaxen, de accu's op te laden en inspiratie op te doen voor onze Middenlimburgse business.

Deel deze pagina op